За частни абонати

Имате компютър вкъщи и няма нужда да разясняваме, че без връзка към Интернет притежанието му почти се обезсмисля. Как обаче да се ориентираме в разнообразието от начини да се свържем с глобалната мрежа? Всичко зависи от това за какво ползвате Интернет и каква цена можете да си позволите. Освен цената има няколко показателя, по които можете да сравнявате различните възможности.

Скорост:

Скоростта на връзката представлява количеството данни, което се обменя за определен период от време. Тя се измерва в битове в секунда (bits per second – bps) и се изразява в хиляди (K – килобити в секунда) или милиони (M – мегабита в секунда):

1 Kbps = 1 024 bps

1 Mbps = 1 048 576 bps

Въпреки, че все повече Интернет страници предлагат услуги (видео, звук, анимация), предназначени за потребители с високоскоростна връзка, това може да се окаже ненужен разход, ако смятате само да си проверявате пощата, да печатате или да се поровите в търсачките.

Downstream и Upstream

При избора си трябва също да се има предвид скоростта в двете посоки – към Вас, т.е. на получаване на данни (downstream/download), и обратно към Мрежата, т.е. на изпращане (upstream/upload). За повечето потребители трансферът на данни към тях е много по-важен, защото той определя колко бързо свалят файловете от мрежата, зареждат тежки сайтове или слушат онлайн радио. Ако обаче използвате електронната поща за изпращане на големи файлове, или администрирате някой сайт и качвате снимки, и текстове, Ви трябва надеждна скорост и в другата посока.

С качеството на предлаганите от нас услуги и с индивидуалния подход към всеки клиент, в БГ Телеком ЕООД се стараем да Ви предложим приятно и безпроблемно сърфиране в Интернет пространството по всяко време.